ФИФА Реал Атлетико

Реал и Атлетико със забрана за трансфери

Реал (Мадрид) и Атлетико (Мадрид) няма да могат да привличат нови играчи в следващите два трансферни прозореца. Двата клуба бяха обвинени, че са нарушили правилата за привличането на юноши до 15-годишна възраст. Реал и Атлетико обаче загубиха обжалването и няма да могат да картотекират нови футболисти до януари 2018 г.

Отборите от Мадрид по всяка вероятност ще обжалват наказанието пред последната инстанция – Спортния арбитражен съд в Лозана (CAS).

„Апелативната комисия на ФИФА отхвърли обжалванията на испанските клубове Атлетико (Мадрид) и Реал (Мадрид) и потвърждава решенията на Дисциплинарната комисия по отношение на случаи, свързани със защитата на непълнолетни футболисти.

Двата клуба трябва да изтърпят трансферно наказание, което ще им попречи да картотекират каквито и да било играчи на национално и международно ниво за следващите два поредни регистрационни периода“, се казва в изявлението на ФИФА.

Двата отбора отнесоха и парична санкция

Освен забраната за трансфери, Атлетико (Мадрид) и Реал (Мадрид) са глобени съответно с 900 хил. и 360 хил. швейцарски франка и са предупредени да регулират в рамките на правилата ситуацията с всички непълнолетни играчи.

- реклама -