Люксембург

Реакциите след мача България – Люксембург

Владо Стоянов: Важното е, че успяхме да победим

„Важното е крайният резултат и че успяхме да победим“, заяви вратарят на националния отбор Владислав Стоянов след измъчения успех с 4:3 над Люксембург, с който „лъвовете“ стартираха успешно квалификациите за Световното първенство в Русия през 2018 г.

„Нов цикъл, знаете след лошите резултати от турнето в Япония, бяхме доста сковани и доста припряни през първото полувреме. Лошото беше, че трябваше да ни отбележат два гола, за да покажем желание и да започнем да играем“, коментира Стоянов след срещата.

Ивелин Попов: Сами сме си виновни, че няма хора на стадиона

„Радващото е, че победихме. Сами сме си виновни, че идват толкова малко хора на стадиона. Много е лесно, когато нещата не вървят, да се отказваме или да бягаме от отговорност. Важното е, че победихме, следващите мачове са след месец, дотогава треньорите ще направят анализ и трябва да изчистим грешките“, сподели авторът на единия от головете Ивелин Попов.

Дяков: Не сме подценили Люксембург

„Много труден мач се получи, радостно е, че победихме“, обяви капитанът на националния отбор Светослав Дяков. „Играта със сигурност не ни задоволява, ще продължаваме да се опитваме да израстваме. Не трябва да позволяваме отбор от този тип да ни вкарва три гола. Не е имало подценяване, може би имаше напрежение преди мача. Ръководството на БФС и старши-треньорът имат най-малко вина от всички. Те ли играят на терена? Така че нека да плюят по нас, тъй като ние сме тези, които правят продукцията“, коментира Дяков след двубоя.

Михаил Александров: Явно сме ги подценили

„Явно сме ги подценили, щом се е стигнало до един такъв резултат. Всички бяха са с нагласата, че те са един слаб отбор, но те доказаха, че могат да се противопоставят на всеки един отбор в групата“, каза крилото на тима Михаил Александров. „Важното е, че изкарахме трите точки, доста трудно. Направихме отборни грешки, играхме доста добър футбол, правехме атаки и в един момент ни вкараха два гола от нищото. Трябва да си коригираме играта в защита, говоря за целия отбор като цяло“, допълни Александров.

Александър Тонев: Беше луд мач

„Аз очаквах, че ще победим, но не мислех, че ще такъв луд мач. Направихме някои грешки в защита, но мисля, че отпред ги компенсирахме“, сподели авторът на победния гол Александър Тонев.

Боби Михайлов: Петев има кредит на доверие

„Според мен Петев се справя добре с отбора, това е нов отбор, млад треньор. Лично аз съм му дал кредит на доверие“, коментира президентът на БФС Борислав Михайлов.

„Не съм доволен, нямаше агресия, Люксембург тук три гола да ни вкарат, но момчетата показаха характер накрая, така че продължаваме. Има и такива мачове. Както виждате мачовете в нашата група не се развиват както вие очаквате. Имахме много млади момчета, дебютанти и все пак стигнахме до победата. Срещу Швеция и Франция ще бъде тежко, но може нещо да изкараме от един от двата мача. Играчите няма да са толкова притеснени, днес имаше големи очаквания“, каза Михайлов след срещата.

Лечков: Трябва да свикваме с мисълта, че така ще бъде

„Свикнахте нашето поколение, че трябва да мачкаме всички, нека да си кажем истината, че вече не сме на това ниво“, коментира Йордан Лечков.

„Трябва да свикваме с мисълта, че така ще бъде. Винаги съм казвал, че в такива квалификации трябва да се гледа от мач на мач. На мен лично ми липсва желанието и агресията на собствен треньор. Въпрос на поколение. Чакахме ги Унгария 55 години. Трябват общи усилия, трябва да се подкрепят тия момчета. Стига с тия смени, който и треньор да дойде, все ще го изхрачим. Всичко ляга на плещите на играчите – и грешките, и положителните неща. Трябва без да зачеркваме тази квалификация, да имаме визия за следващата“, каза Лечков след срещата.

- реклама -