разведе двойки, любов връзки, отношения

Развод по Интернет в осем стъпки

В осем стъпки съпрузи в Гърция ще могат да се развеждат онлайн. За възможност за „развод от къщи“ съобщава ежедневникът „Та неа“. Новата услуга дава правителственият интернет портал gov.gr. Десет дни по-късно адвокатите им и нотариус с едно кликване ще подпишат и сложат официално край на брака им. Съответното приложение ще стартира пилотно от средата на юли.

Опростената дистанционна процедура ще е възможна, когато разводът е по взаимно съгласие.

„Катимерини“ цитира премиера Кириакос Мицотакис, който вчера посети остров Астипалеа в Егейско море. Мицотакис определи острова като „Едно начало и прозорец към по-чисто и зелено бъдеще“ във връзка с превръщането на острова в модел за електрическа мобилност и зелена енергия с инвестиция от „Фолксваген“. На острова гръцкият премиер се срещна с бизнесмени и остави отворена възможността за намаляване на ДДС за острови, когато публичните финанси го позволят.

Икономическото издание „Нафтемборики“ също съобщава за посещението на Мицотакис на Астипалеа, който е бил там заедно с изпълнителния директор на „Фолксваген“ Херберт Дийс, за да представи проекта за превръщането й в първия „умен“ и „зелен“ остров в Средиземно море.

- реклама -