Ел Пасо, стрелец

Разследват стрелеца от Ел Пасо за вътрешен тероризъм, искал посланието му срещу миграцията да се чуе

Стрелецът Патрик Круисъз който уби 20 души и рани други 26 в магазин „Уолмарт“ в Тексас е разследван от ФБР по обвинение във вътрешен тероризъм. Извършеното от него деяние е окачествено като „престъпление на омразата“.

21-годишният мъж искал да бъде заловен, за да може по време на процеса да говори публично против испаноговорящите в САЩ

Малко преди да извърши кървавото деяния, Патрик е публикувал в „Туитър“ манифест, в който подкрепя терористичните атаки в джамии в Нова Зеландия. В него той пише още, че с действията си защитава страната си от чуждо „нашествие“, което застрашавало културата и икономиката на САЩ. След стрелбата социалната мрежа закри профила на младия мъж.

ФБР е проследила и други негови расистки и националистически послания на омраза срещу испаноговорящите американци и мигрантите, които той обвинява за безработицата и за смесването на културите в Америка.

Когато влиза в магазина в съботния сле

добед, той носи на ушите си слушалки, за да не се смущава слуха му от изстрелите му. Експерти по сигурността посочиха пред CNN, че Патрик съзнателно се е предал, защото възнамерява да отправи послания срещу миграцията по време на съдебния процес срещу него и вижда това като шанс да изкаже вижданията си и те да бъдат чути.

- реклама -