спешна помощ

Разследват склоняване към самоубийство в случая с починалото дете в Кардам

Склоняване към самоубийство – това е една от версиите, по които работи прокуратурата в Генерал Тошево във връзка със смъртта на 9-годишно момченце от село Кардам. Водещата версия за трагедията е отравяне, но причината ве още не е категорично установена. Две от сестрите на починалото дете също са в болница. Състоянието им вече е стабилно, след като през изминалите два дни лекарите се бориха за живота им.

Екипът на Спешна помощ е подценил случая с трите повръщащи деца в Кардам. В това са убедени близки и съседи на многочленното семейство, в което се отглеждат общо шест деца.

„При положение че три деца повръщат едновременно и имат болки в стомаха, би трябвало да ги заведат до болница”, коментира съседката Мария Василева.

„Децата бяха чисти, нахранени, при никого не са отишли да просят храна, макар че живеят в нищета. Докторът се оправдава с това”, каза друга близка на семейството пред камерата на NOVA.

А дядото на шестте деца обвинява себе си за смъртта на 9-годишното си внуче.

„Сгреших, трябваше да повикам личния лекар д-р Димитрова, която е добра специалистка. А, аз се надявах на Бърза помощ”, сподели с мъка дядото на починалото дете.

Районната прокуратура работи по всички възможни версии за смъртта на детето, като водещата е отравяне.

Източник: Нова тв

- реклама -