G-класа

Разследват шофьора на G-класата, който умишлено помля кола с момиче на кръстовище в София

Софийска районна прокуратура се самосезира от медиите във връзка с черния джип „Мерцедес“ G-класа, при който водач умишлено връхлетя два пъти паркирал автомобил с жена в него. Инцидентът е заснет от шофьори в центъра на столицата.

Първо при маневра т.нар. „Кубче“ запушва кръстовището на на бул. „Цар Освободител“ и  ул. „Георги С. Раковски“.

Там следва разправа с шофьора на червения „Ситроен“, който паркира на „Раковски“ и излиза от колата.

След като джипа в крайна сметка успява да вземе завоя, той умишлено се забива в леката кола, която три пъти по-малка. При това не само веднъж, а два пъти. От колата в този момент излиза младо момиче.

Ето и какво казват от прокуратурата по случая:

В телевизионно предаване, излъчено на 20.08.2020 г., в ефира на национална телевизия, се вижда как на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и  ул. „Георги С. Раковски“ в гр. София, шофьор на джип извършва непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като блокира движението и създава няколко предпоставки за пътни произшествия и след като прави опит да се включи в движението, реализира пътнотранспортно произшествие със спрял на пътя лек автомобил, в който има жена. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Разследването, водено под ръководството и надзора на  Софийска районна прокуратура, е възложено на 01 РУ-СДВР.

- реклама -