ученик , побой, Благоевград, полицай

Разследват полицейски побой над ученик в Благоевград

Полицай от Благоевград е пребил 18-годишен ученик заради изхвърлен на земята фас. В момента на нападението служителят не е бил на работа. Сигнал в полицията е получен в петък около 18.00 ч.

„Разбрахме от детето, че е набито. В последствие стана ясно, че побоят е нанесен от действаш полицай. Тръгнахме спешно за Благоевград. Синът ми учи в езиковата гимназия. Добро дете е. Не вярвам да е обиждал полицая”, разказа пред Нова телевизия бащата на пострадалия младеж.

Момчето е било с кървяща рана на главата. От полицията посочват, че пострадалият е транспортиран от екип на Центъра за спешна медицинска помощ.

На мястото на инцидента е изпратен незабавно полицейски екип. След беседи с очевидци е установено, че извършителят е полицейски инспектор на 48 години, който е служител на ОДМВР-Благоевград.

Свидетел на побоя е бил синът на кмета на Благоевград.

„Директорът на ОДМВР – Благоевград няма да търпи подобно поведение от нито един служител“, заяви старши комисар Георги Кандев, цитиран от БНР. Той разказа и подробности по случая.

„Настава инцидент между двама 18-годишни младежи и наш служетел, който не е бил на работа в този момент. Един от младежите си изхвърля фаса на улицата, служителят му прави забележка, а младежът започва да отвръща с реплики. Настава спречкване и служителят извършва физически въздействия върху младежа“, разкри шефът на полицията.

„Младежът е отведен за преглед в болница, а колегата е отведен в Първо районно за предприемане на процесуални действия с него. Уведомена е и Районна прокуратура – Благоевград. С мое разпореждане е започната незабавна проверка на случая“, допълни директорът на ОДМВР.

- реклама -