лотария
Снимка: Alejandro Garay от Pixabay

Разследват лотария след печеливши числа 5, 6, 7, 8, 9 и 10

Необичайна печеливша комбинация в националната лотария на РЮА доведе до обвинения в измама и разледване. 20 души познаха шестте числа и станаха милионери в рандове – те ще вземат по 5.7 млн. ($370 000). Новината съобщи БиБиСи.

Тегленето във вторник на PowerBall доведе до печелишва комбинация от 5, 6, 7, 8, и 9. А самата PowerBall топка, както може да се досетите, беше 10. Освен победителите други 79 души ще приберат по 6283 ранда. Те не са уцелили десетката, но са познали другата комбинация.

Шансовете да се спечели националната лотария на РЮА са едно към 42 375 200. Това е броят на комбинациите при избиранена пет различни топки от 50 и на една от 20 топки за PowerBall. Тегленето на топките се излъчва на живо по националната телевизия. Случаите, в които има повече от един победител, са редки. 20 победителя е безпредецентно.

След като социалните мрежи в страната бяха заляни от недоволство, хазартният регулатор на РЮА обяви, че ще разследва тегленето. Според говорителя на NLC Ндивхухо Мафела резултатите ще бъдат обявени съвсем скоро.

- реклама -