Люлин убийство вето

Разследват 16-годишен за умишлено убийство в гр. Казанлък

16-годишно момче е задържано за убийството на 59-годишен мъж в Казанлък вчера. Младежът е с повдигнато обвинение.

На 5 февруари, в 16.54 ч., в Районно управление на РУ на МВР-Казанлък е получено съобщение, че на втория етаж на жилищна сграда в гр.Казанлък, е намерено тялото на мъж, по което има видими травматични наранявания. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Стара Загора.

С извършване на оглед от разследващ полицай от Районно управление на МВР-Казанлък, по реда на чл.212 ал.2, е започнато досъдебно производство за настъпила смърт на 59-годишния М.К., в резултат от нанесени му тежки, несъвместими с живота, телесни увреждания, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Надзора и ръководството на разследването се извършва от Окръжна прокуратура-Стара Загора.

След извършване на първоначалните неотложни действия по разследването и проведени оперативно-издирвателни мероприятия от органите на МВР, още същата вечер е установен извършителят на деянието – 16-годишния К.К.

Предвид непълнолетието на извършителя разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Днес, 6.02.2019 г., К.К. е привлечено като обвиняем за умишлено убийство. Той е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа. Окръжна прокуратура-Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

- реклама -