Разследващите с информация за жестокото убийство на психолога Иван Владимиров

Тази сутрин стана ясно, че известният психолог Иван Владимиров – Нав е бил убит през нощта след съседски скандал в София. Сигналът за убийството в жилищна кооперация на ул. „Черковна“ е подаден малко преди 23:00 в сряда вечерта. 45-годишният Владимиров е застрелян в главата със законно притежаван пистолет. Има задържан.

Прокуратурата излезе с подробности по случая.


По-рано главният секретар на МВР Петър Тодоров заяви, че задържаният за убийството на психолога е бил служител на МВР преди 23 години. За причините, довели до трагичния случай, Тодоров посочи изострени съседки отношения, за които са подавани сигнали от 2020 г. насам. Има 12 подадени сигнала, като основната част от тях са от извършителя по отношение на действия на майката на жертвата. Сигналите не са били за насилие, а по битови въпроси – шум, цапане на общите части и други подобни.

Убийството е извършено със законно притежавано оръжие.

Главният секретар посочи, че са дадени указания на областните дирекции и районни управления за още по-голямо прецизиране на мотивите, с които гражданите изискват да придобият оръжие. В момента се извършват проверки на вече дадените оръжия.

Булфото
- реклама -