Разследващата полицайка, изнасяла информация, е дъщеря на шефа на Охранителна полиция в Благоевград

Акцията в Благоевград, при която бе обискиран домът на Георги Кьосев – началник на отдел „Охранителна полиция” в града е заради дъщеря му.

Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов.

Акцията е на прокуратурата в Благоевград и дирекция „Вътрешна сигурност“. Касае разследващ полицай от ОДМВР-Благоевград, за която смятаме, че нерегламентирано е изнасяла информация, свързана с разследване на конкретно лице“, уточни той.

Маринов обясни още, че разследването се води от 3–4 месеца.

По думите в момента служителката е задържана и се извършват процесуално-следствени действия

След техния край ще се прецени дали бащата е имал съпричастност към дейността на разследващата полицайка. По обяд бе обискирано жилището на Георги Кьосев в жк. „Орлова чука”. Това се случи в негово присъствие, а в 12.40 началникът на „Охранителна полиция“ в града напусна жилището и с прокурори влезе в автомобила на прокуратурата. Придружаващите го заявиха, че той не е задържан.

„Питайте нея”, така Кьосев отговори на репортерите дали дъщеря му има нещо общо с крими-контингента.

Според предварителната информация Розалина Кьосева е внесла телефон при арестант в затвора, задържан показно през ноември 2016 г. в Благоевград заедно с други криминално проявени. Твърди се, че има и компрометиращ запис как дознателката разговаря с арестанта.

Тази сутрин служители на прокуратурата и полицаи с качулки влязоха в сградата на Областната дирекция на полицията, където се помещава и Първо РУП.

- реклама -