Разследването за трагедията на „Струма“ – на финала

Разследването за трагедията на АМ „Струма“ е на финала. Това стана ясно от изявление на говорителя на главния прокурор Иван Гешев – Сийка Милева, цитирана от БТА.

Тя съобщи, че е приключило събирането на доказателства за тежкия пътен инцидент на автомагистрала „Струма“, при който загинаха 45 души. Така разследването е към своя край.

Към настоящия момент е събран огромен обем от доказателствен материал, необходим за изясняване на обективната истина, каза Милева.

Трагедията се случи стана в края на ноември, когато автобус с регистрация от Северна Македония Македония катастрофира на скоростния път. При инцидента, заради пожар в автобуса, загинаха 45 души, сред които и малки деца. Туристите пътували от Турция в посока Северна Македония.

Това, което предстои и единствено остава е изпращането на молба за правна помощ до РСМ. Целта е уведомяване и запознаване на наследниците на пострадалите. По силата на българското законодателство те имат право да предявят граждански иск в съдебното производство и да се запознаят с материалите по досъдебното производство, каза още Милева.

- реклама -