Разследването за лейт. Манчев не се води от военна полиция, за да няма замърсяване на случая

Зам.-военният министър Пламен Йорданов обясни, че по случая работи само прокуратура

Разследването на случая с простреляния старши лейтенант Тодор Минков се води от военна прокуратура от първия ден. Не се води от военна полиция, за да няма замърсяване на случая.

Това заяви в комисията по отбрана зам.-министърът по отбрана Пламен Йорданов, след като темата бе повдигната от депутата от ГЕРБ Христо Гаджев.

Днес стана ясно, че има нов поглед на разследването за намерения мъртъв в полигона в Ново село военнослужещ. Първоначалната версия бе самоубийство, но експертизата на тялото показва, че е много вероятно да е убийство.

„От министерството на отбраната никой не се е крил по нито една тема и със случая с Ф-16, и с Чешнегирово“, каза зам.-министърът. Трябваше военният министър да бъде изслушан по актуални въпроси, но не се появи в комисията. Причината, че се разболял от летен вирус още от неделя, обясни Пламен Йорданов.

Последните твърдения по случая са, че убийството или самоубийство на лейт. Манчев е обвързано със скандала по нахлуването на американски командоси в цех край летище „Чешнегирово“.

„Може двата случая да са обвързани, но проверката е различна“, каза зам.-министър Йорданов пред „24 часа“ и отново отрече военна полиция да е намесена в случая.

- реклама -