синя зона зони за паркиране градски транспорт разписание празници

Разширяват „синята зона“ в София и удължават работното време от 1 декември

От днес започва поставянето на близо 700 указателни табели с новото работно време на зоната за платено паркиране. То влиза в сила от 1 декември тази година. Това съобщават от ЦГМ.

С решение на Столичен общински съвет от 1 декември „синя зона“ вече ще включва новия участък от бул. „Дондуков“ до бул. „Сливница“ и бул. „Данаил Николаев“. На изток границата ще стига до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, а на запад – до ул. „Опълченска“.

Работното време  на „синя зона“ също се променя: от понеделник до петък и в събота, то ще важи за периода от 08.30ч. до 20.00 ч. До 1 декември работното време, напомняме, че  е  от 08.30 ч. до 19.30 ч. в работните дни, а в събота -от 10ч. до 18 ч.

Тази събота, 27 ноември, офисите на ЦГМ за платено локално паркиране ще работят извънредно. Всеки от живущите, който иска да получи  винетен стикер може да подаде документи.  Живущите в участъците от зоната, която до момента е била „зелена“ и става „синя“ и  имат отдавна издадени стикери до тяхното изтичане не е необходимо да доплащат.

- реклама -