Разпоредиха ДНК проба за шофьор, засечен пиян

Разпоредиха ДНК проба за шофьор, засечен пиян с дрегер и напълно трезв с кръвна проба. Има съмнение, че кръвният анализ е на друго лице.

ДНК проба ще изяснява скандален случай с шофьор, заловен пиян зад волана. Преди броени дни служители на пътна полиция в Стражица спрели на пътя мъж от село Балканци.

При теста с дрегер, устройството отчело 1,87 промила алкохол у водача.

Мъжът сам поискал да му бъде взета кръвна проба. Резултатът от анализа се оказал отрицателен. Заради това водачът вини полицаите, че дрегерът е бил нарочно настроен да отчита наличие на алкохол и се заканва, че ще съди полицията.

По този повод прокурор Тотко Тотев, говорител на Районната прокуратура във Велико Търново коментира, че резултатът от кръвната проба всъщност е 0,006 промила. Разликата между двете проби обаче е прекалено голяма и се налага истината да бъде установена и доказана.

„Затова ще бъде назначена втора допълнителна експертиза и ДНК проба. А ако се наложи може да се стигне и до трета експертиза. Целта е да бъде установено дали дадената кръв за отрицателната проба не е била на друго лице“, коментира прокурор Тотко Тотев.

Вижте още:

- реклама -