Разпитаха Борисов в СГП, изпратиха го с бурни аплодисменти

Бойко Борисов остана под час на втория си разпит в прокуратурата. Той благодари на колегите си от ГЕРБ и си тръгна. Заръчал им да се връщат в парламента.

Борисов не даде подробности за разпита. Той бе в Съдебната палата и е по проверка, водена от Върховната касационна прокуратура. Тя е по сигнал от гражданското сдружение „Боец“. В него имало “твърдения за корупция и злоупотреба с власт”, обясниха от държавното обвинение, без подробности. Лидерът на движението Георги Георгиев обясни, че сигналът съдържа свидетелски показания от бизнесмен. Той твърдял, че лично е предал подкуп на Бойко Борисов в тоалетна, за да му бъде възстановен ДДС в размер на милиони. Ставката, признава търговецът, била законно възбранена заради фалшиви фактури.

Това е вторият разпит на Борисов днес. Софийска градска прокуратурата го бе извикала на столичната ул. “Черковна” 90 по темата с къща за над 4 млн. евро в Испания, обитавана от българката Борислава Йовчева и сина ѝ. Делото “Барселонагейт” бе образувано след публикации, според които жената е близка на лидера на ГЕРБ, а той бил баща на детето ѝ. Борисов многократно е отричал и двете. Къщата е собственост на директор в петролна компания, а по разследването се проверяват пари, които бащата на Йовчева получавал от офшорки.

 

Адвокат Менков за разпита на Борисов: Няма нищо притеснително, нито нещо ново

- реклама -