Разменяме лев за 8 лири: Пазаруваме и зареждаме колите евтино в Одрин

Според днешният курс на БНБ за лев получавате 8.21 турски лири, като лирата е 0.1217 лв.

И тази седмица пазара Улус в Одрин се пука по шевовете.

Стотици хора отново препълниха петъчния пазар Улус.

Трудно се намираха места по паркингите и улиците на Одрин. Българските пазаруваха от храна до дрехи, стоки за бита и дори гориво за автомобилите.

Пристигането на български и гръцки туристи е от жизнено важно значение за икономиката на Одрин и района. Освен одринските търговци, на пазара Улус идват и десетки търговци от Истанбул, с надеждата да разпродават стоките си на изгодни за чужденците цени.

Вахдет Челик, който идва в Одрин от Хасково за пазаруване всяка седмица, каза: „Тук пазаруваме различни стоки. Купуваме по заявка и на съграждани всичко – дрехи, перилни препарати, включително и злато.

“ Кезбан Хамдирашит, който също дойде в Одрин от България, заяви, че се разболял и дошъл тук на преглед в болницата. Специалистите били много добри.

„На пазара Улус има голям избор, на добри цени”, каза Селвер Давут, който също дойде от България, за да пазарува, „Идваме, макар и рядко. Тъй като стойността на турската валута е по-ниска, тя е по-изгодна за нас. Купих си саксии, килими, обувки, чанти, купих още няколко артикула и струваха около хиляда лири.” „Българите идват на пазара Улус предимно в петък, защото има голямо разнообразие и могат да задоволят всичките си нужди от тук. Радваме се, когато виждаме българите да идват масово, казват търговците. Защото те купуват на едро.“

Източник: bgnow

- реклама -