Разменените бебета от „Шейново“ вече са при биологичните си родители (Снимки от размяната)

Разменените бебета от „Шейново“ вече са при биологичните си родители. Здравният министър уточни, че това се е случило във вчерашния ден.

Разменените бебета от „Шейново“ са при биологичните си родители. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев. Той уточни, че това се е случило във вчерашния ден.

„Аз съм щастлив, че този проблем е решен. Събрахме ръководителите на всички родилни звена в страната по повод стандартите за родилна помощ. Разгледаха са правилата и оптимизацията по предаването на децата и целия процес“, добави Асен Меджидиев.

Той уточни, че информацията му е от Агенцията по медицински надзор.

Припомняме, че след вътрешна проверка заради разменените бебета шефът на болница „Шейново” д-р Румен Велев е наложил дисциплинарни наказания на трима души от своите служители. Това обяви самият той на брифинг пред медиите.

За случая с разменените бебета стана ясно в края на декември. Директорът на столичната АГ болница “Шейново” обяви, че новородените са били разменени веднага след раждането, още при първото им даване на майките.  ДНК тестове доказаха окончателно кое бебе на кое семейство е.

Очаквайте подробности!

Още по темата:

- реклама -
error: Съдържанието е защитено