легла, COVID, София, болница
снимка: Pixabay

Разкриват допълнителни COVID легла в София

От 16 октомври се увеличава броят на леглата в столичните болници за лечение на пациенти с COVID-19, съобразно Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19 – 4-то ниво.

Това се посочва в заповед на директора на Столичната регионална здравна инспекция, публикувана на интернет страницата на институцията.

В София общият брой на леглата за лечение на заразени с коронавирусна инфекция, предвиден за 4-то ниво на заболеваемост, е 1682, като 286 от тях са за пациенти, нуждаещи се от интензивно лечение.

От общия брой предвидени легла за лечение на деца (педиатрични легла) са предвидени 2 в болница „Пирогов“, 10 – в Специализираната болница за активно лечение по паразитни и инфекциозни болести „Проф. Иван Киров“, 1 – в болница „Токуда“, 4 – в болница „Лозенец“, 8 – в болница „Здравето – 2012“, 3 – в Специализирана болница за активно лечение по детски болести „Проф. Иван Митев“.

Две неонатологични легла – за лечение на бебета, заразени с инфекцията, са предвидени в болница „Лозенец“, 2 – в Първа АГ-болница „Св. София“, 3 – в Специализирана болница за активно лечение по детски болести „Проф. Иван Митев“.

- реклама -