Prodigy

Разкриха причината за смъртта на Кийт Флинт от Prodigy

Основателят и член на британската група Prodigy Лиъм Хаулет съобщи, че вокалистът на бандата Кийт Флинт се е самоубил. Това се казва в Инстаграм акаунта на състава.

„Новината съответства на действителността. Не мога да повярвам, че го изричам, но нашият брат Кийт е отнел живота си през уикенда. Аз съм шокиран и дяволски съкрушен, сърцето ми е разбито. Почивай в мир, твоят брат Лиъм“, написа Хаулет под снимката на Флинт.

Тялото на Флинт беше открито по-рано в понеделник в дома му в графство Есекс в югоизточната част на Англия. Музикантът беше на 49 години.

Електронната група Prodigy беше основана през 1990 година. Първата песен на Флинт със състава Prodigy беше „Firestarter“ от 1996 година. След излизането на сингъла той се задържа три седмици в челната позиция на британската класация. Бандата е издала 7 студийни албума, последният от които бе „No Tourists“.

От основаването си Prodigy продават над 25 милиона плочи по целия свят и са носители на множество награди, между които две награди „БРИТ“ и пет на MTV. Номинирани са и за две награди „Грами“.

- реклама -