ин Сешънс Помпео Белия дом

Разкриха имуществото на висшите служители от Белия дом

Предоставени от Белия дом документи разкриват милиони долари в активи, държани от висшите служители на американския президент Доналд Тръмп

Така например Иванка Тръмп, дъщеря на държавния глава, и съпругът й Джаред Кашнър, работещи като съветници на президента, имат активи на стойност между 240 и 740 милиона. Имуществото им включва дял от хотела „Тръмп интернешънъл“, предаде ВВС.

Финансовите документи проследяват подробно и последните заплати на големите фигури в новата администрация на САЩ. Те са съгласувани с етичните норми, изискващи оповестяване на възнагражденията в Белия дом.

Старши съветникът Стив Банън е получил 191 хил. долара като консултантски хонорари от консервативната медия „Брейтбарт“, в допълнение към най-малко 1 млн. долара други доходи от трудови взаимоотношения. Той има и активи между 3,3 и 12,6 млн. долара.

Прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър е получил 260 хил. долара в ролята на си директор по комуникациите в Националния комитет на Републиканската партия по време на предизборната кампания. Той притежава и няколко недвижими имота.

Келиан Конуей, главен съветник на Тръмп преди изборите, е спечелила над 800 хил. долара от консултантските си услуги.

Гари Кон от „Голдман Сакс“, който ръководи Националния икономически съвет, притежава имущество на стойност най-малко 230 млн. долара.

Според вътрешни източници, служителите на Тръмп имат доста по-големи финансови възможности в сравнение с екипа на предшественика му Барак Обама. В тази връзка дори 25% от членовете на администрацията са класифицирани като „много богати“.

- реклама -