Готие

Разказват живота на Жан-Пол Готие в щур мюзикъл

Разточителният френски моден дизайнер Жан-Пол Готие се готви да разкаже историята на колоритния си живот в необичаен нов мюзикъл.

Премиерата на „Fashion Freak Show“ ще бъде в митичния парижки театър „Фоли Бержер”

Тя се подготвя за октомври догодина, а след това ще тръгне на международно турне.

„В него ще бъде всичко”, каза Готие, който е създавал модели на облекла за Мадона, Грейс Кели, Кайли Миноуг и Бионсе.

Представлението, в което всички ще пеят и ще танцуват, ще бъде нещо средно между „кабаретна ретроспектива и модно ревю”, каза Готие и допълни, че изпълнителите ще са „щури, изключителни, мускулести, неподправени развратници”, с които дизайнерът е прекарал живота си.

„Навсякъде има красота”, обяви 64-годишният Готие, който е известен със слабостта си към корсетите и плисираните поли. „Винаги съм обичал чудаците и странните хора, провокативните и случайните срещи, когато момче от улицата взима на подбив херцогиня”.

Ревютата на Готие с висша мода по традиция са най-дръзките и разноцветни в Париж.

Той започва да създава модели на облекла за мечето си, когато е на 6 години в предградие на Париж и работи с Пиер Карден преди да стане „ужасното дете” на модния бранш през 80-те.

Искрящата му личност бързо го прави любимец на медиите и той дълго участва в късното вечерно британско шоу „Eurotrash“, което имаше рубрики като „Голи германци на седмицата” и предлагаше скечове с любимите му приятели Пипи и Попо – жирафи, направени от ролки тоалетна хартия.

Готие казва, че „от 9-годишен си е мечтал да постави собствено кабаретно представление”, когато за пръв път зърнал перата и шумното и привлекателно оживление на „Фоли Бержер” по телевизията.

Неговият спектакъл ще включва отдаване на почит на няколко артисти, които са го вдъхновили, сред които са певиците Мадона и Кайли Миноуг, кинорежисьорите Педро Алмодовар и Люк Бесон и хореографът Анжелен Прелиотшаи.

- реклама -