Note 8

Разказ от първо лице: Емоции на 8 декември с Note 8

Казвам се Венелина Харизанова и съм студентка във втори курс в Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

Освен че уча, подобно на много колеги, и работя – от три месеца съм стажант  във Flashnews.

Тай като повечето хора свързват 8 декември единствено с пияни студенти, реших тази година да ви разкажа за моя студентски празник. За да бъда съвсем достоверна, заснех моите емоции със Samsung Note 8.

Note 8Смятам първо да ви разкажа какво е за мен този ден.

Докато все още бях в гимназията и разглеждах снимки на “по-големите какички и батковци”, надигащи чаши в съответната дискотека, през ума ми минаваше следното:

”Ех, как искам и аз да съм голяма и да излизам всяка нощ…”

Е, няколко години по-късно, вече пораснала, осъзнавам, че съм закъсняла.

Какво имам предвид? На изображенията, накарали ме да се размечтая, позират студенти от един и същ курс и университет. Задружни, усмихнати, приятели. Днес, това като че се губи.

Забелязвам, че младите хора все по-рядко търсят нови контакти и вместо със своите състуденти, излизат с “компанията” си. В което няма нищо лошо, но сякаш празникът губи смисъл. Защото, да бъдем обективни, няколко часа лекции дневно не ти позволяват да опознаеш някого в дълбочина. Хората буквално стават себе си след втората чаша.

Note 8Харесвам идеята за студентски празник. Така де, щом виното, шоколадът, сладоледът и т.н. имат собствен ден, защо и студентите да нямат.

Моята подготовка започна още от предишния ден – педикюр, маникюр, прическа, тоалет. На 7 декември имах лекции през почти целия ден, бях изтощена и нямах търпение да си тръгна и да се отдам на време за глезене.

Отбих се до няколко бутикови магазина, но така и не избрах нова рокля. Не искам да останете с грешно впечатление, далеч съм от мисълта, че след едно-единствено обличане дрехата вече не е годна, напротив. Въпреки че модата ми е страст, не съм от хората, които й робуват.

Note 8

 

 

 

Като всяко младо момиче, а и не само, се чувствам прекрасно, когато съм положила грижи за външния си вид. Не всеки ден имам възможност да отделям време за прическа и грим,  затова, когато имам повод, задължително го правя.

В деня на празника, след като рошавата коса и неоформените нокти бяха поправени, остана време и питие в близкия до салона бар преди “официалната вечеря”. В моя случай напитката е минерална вода.

Механата не успя да ме впечатли. Бендът по-скоро беше съсредоточен върху live видеото за Facebook, отколкото върху забавлението на гостите. Нямам нищо против старите български класики, но не мисля, че кръчмата е най-подходящото място, където да звучат.Note 8

Имаше организирани игри с награди, което може би беше най-забавният момент. Не знам дали трябва да се хваля, но в надпиването с бира със сламка спечели мой приятел.

Още на входа пред дискотеката се подразних. И не говоря за огромната върволица от хора, която и в 3:00 часа през нощта не беше приключила.

Дискотеките не само в Студентски град целогодишно се “хранят” главно от студенти. Веднъж на 12 месеца мисля, че е редно и ние да получим някакъв жест. Таксата-вход беше иначе неголямата сума от 10 лв., но след като на 8 март за жените входът в дискотеките е безплатен, защо на 8 декември да не е същото и за студентите. Лично мое мнение е, че макар и към момента да не е печеливша, тази инициатива се възвръща многократно. Наричам го предприемчивост.

Note 8

И така, пишейки този текст, с не съвсем адекватно мислене след цяла нощ на танци и емоции, се надявам да съм успяла да пречупя гледната ви точка през призмата на нас, студентите.

Note 8Аз уча “Книгоиздаване”. Бързам да отговоря на въпроса “Книго-какво?”. Това е специалност, преподавана във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ “Св. Климент Охридски”. В себе си освен науката за книгата, практиката в сферата на редакционно-издателския бизнес, тя включва и по малко от другите 2 специалности на Факултета – “Журналистика” и “Връзки с обществеността”.

Щастлива съм, че попаднах именно в това академично поле. Казвам попаднах, защото не беше първият ми избор. Макар че мислех, че съм наказана, се оказа късмет да бъда там – по-уверена, можеща и знаеща.

Note 8

 

Стажът във Flashnews е другият ми “джакпот”, защото освен че обогатява уменията ми, също така ми позволява да работя, където и да се намирам и така не ми представлява трудност да съчетавам двете неща.

Samsung Note 8 още повече улеснява нещата, сякаш носиш целия свят в джоба си. Разполага с множество функции, които облекчават забързаното ежедневие. А и селфитата с него стават страхотни.

- реклама -