Разходка из селото на смърфовете (СНИМКИ)

Белгия отбелязва 60-годишнината на смърфовете, предоставяйки възможност на феновете да посетят селото им и да се впуснат във виртуални приключения из загадъчни гори и пещери.

Белгийският художник Пиер Кюлифор, творил под псевдонима Пейо, се натъква на златна мина, когато през 1958 година случайно създава симпатичните сини дребосъци, замислени първоначално като поддържащи герои в друга комиксова история.

 

След възторжената реакция на публиката и желанието ѝ за повече приключения, година по-късно смърфовете се сдобиват със собствен комикс. Впоследствие сините симпатяги стават популярни по цял свят.

В рамките на изложението „Брюксел Експо„, което ще продължи до края на януари 2019 година, посетителите ще могат да се разходят из селото на смърфовете, осеяно с наподобяващите им гъби къщички в човешки размер, и да се впуснат във виртуални приключения и битки със злия магьосник Гаргамел.

Разходка из селото на смърфовете

В лингвистично разделена Белгия смърфовете са се превърнали в обединяващ символ заедно с шоколада, вафлите, бирата и националния отбор по футбол, отбелязват организаторите на изложението.

- реклама -