кината

Разхлабват още мерки от днес – ходим на кино, концерти, фитнеси

Допълнително разхлабване на противоепидемичните мерки в страната влиза в сила от днес.

Според издадената в края на предходната седмица заповед на здравния министър, от понеделник посещенията в детски центрове и клубове, се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета на помещението и носене на защитни маски за лице от персонала.

Провеждането на културни и развлекателни мероприятия – театри, кина, опери, концерти, циркови представления, галерии и др., се допуска при използване на не повече от 50 процента от капацитета на помещенията.

Също при използване на 50% от капацитета на залите и спазване на физическа дистанция могат официално да се провеждат конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма.

Същото важи за посещенията във фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове.

До 27 април обаче остават преустановени груповите туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и груповите посещения на туристически обекти в страната.

- реклама -