БСП, ИТН, разговори, икономика

Разговорите на тема икономика между ИТН и БСП – в „абсолютно конструктивен дух“

Разговорите преминаха в абсолютно конструктивен дух.

Това каза Любомир Каримански от „Има такъв народ“ след близо два часа консултации с експертната група на „БСП за България“ по темите „икономика“ и „финанси“.

Каримански обясни, че двете страни са изложили програмите си в тези две области на експертно ниво.

„Намираме много общи неща. Радвам се, че има воля за промяна на процесите, да направим устойчива икономиката на България, да се стремим в следващия мандат да има повече инвестиции, малките и средни предприятия да бъдат по-стабилни, техният бизнес да бъде по-успешен“, каза Каримански.

Проф. Румен Гечев също посочи, че срещата е била конструктивна.

„Намерихме общ език“, каза той и настоя, че и двете програми са правени съобразно политиките, които провеждат страните членки на ЕС.

„Двете страни сме готови да подкрепим всички разумни за България решения, които биха довели до използването на колкото е възможно повече европейски подходи при решаването на нашите проблеми“, посочи проф. Гечев.

Относно приватизацията на Българската банка за развитие Гечев уточни, че колегите им от ИТН са казали, че това е идея на Николай Василев, а не тяхна.

От началото на седмицата разговорите с „Има такъв народ“ за подкрепа на бъдещо управление продължават на експертно равнище на ниво експертни групи. Утре с левицата ще се проведат разговори по темите външна политика, борба с корупцията и съдебна реформа.


Източник: БТА

- реклама -