Раздор между Валери Симеонов и Красимир Каракачанов

Националният изпълнителен комитет на НФСБ излезе с остра декларация и разграничаване на изявление на Красимир Каракачанов.

Декларацията на Националният фронт гласи:

„НФСБ се разграничава от изявленията на председателя на ВМРО Красимир Каракачанов, направени зад сградата на НС на 16.12.2016 г. около 16.00 ч., както и от интервюто му по радио Дарик на 17.12.2016 г.“

Не се посочва точно кои изказвания се визират.

Красимир Каракачанов обяви пред „Дарик“, че в рамките на настоящия парламент няма да бъде излъчено ново правителство.

„Аз слушам това, което каза финансовият министър тази сутрин. Той е дисциплиниран министър. Той каза: „Сигурен съм, че Борисов няма да бъде премиер, следователно и аз няма да бъда министър“. Така че няма смисъл – ако ще се носи отговорност, трябва да се носи отговорност. Ако няма да се носи отговорност, айде да приключваме в тази година с нерешителността и да вървим на нови избори“, коментира Каракачанов.

 По думите на Каракачанов е несериозна причина да се състави правителство само, за да се удължи живота на парламента, докато се промени изборното законодателство. „Това е абсолютно несериозна причина. Естествено, че ние сме против мажоритарни избори и ние сме го заявявали, не сме го крили като позиция“, посочи Каракачанов. Той отбеляза, че има закон, който не е изпълнен и по него гласовете на референдума не са достатъчно той да стане задължително условие. По думите му, въпреки, че 2,5 милиона души са подкрепили мажоритарната система, има други 4 милиона от 6,5 милиона с право на глас, които не са го подкрепили.  

Симеонов: Наруши коалиционните отношения!

Според съобщението на НФСБ в изказванията на Каракачанов се изнася несъгласувана с ръководството но ПГ на Коалиция „Патриотичен Фронт“ информация за водените на 16.12.2016 г. конфиденциални преговори между ПФ, Атака, Герб и РБ.

„Това е пореден опит на търсене на евтин медиен ефект, който подхранва партийния егоизъм, но руши коалиционните отношения! Същото се отнася и за позициите на ВМРО през последните дни, свързани с горивните картели и „Лукойл“, които НФСБ не споделя и не приема!“, пише още в съобщението

- реклама -