Раздадоха наградите „Компания на годината”

23 български компании бяха отличени с ежегодни награди „Компания на годината ”. Призовете се връчват за успешен мениджмънт, развитие на човешкия капитал, непрекъснато повишаване на качеството на предлаганите продукти и услуги, ефективност и прозрачност; конкурентоспособност и иновации; добро пазарно позициониране, устойчиво развитие и други критерии.

Официалната церемония за раздаване на отличията събра близо 200 представители на бизнеса и държавните институции.

Fibank (Първа инвестиционна банка) беше отличена с награда по време на четвъртото издание на бизнес форума „Компания на годината – Успехът на фокус”.

 Призът на Fibank бе присъден в категория „Финансов сектор” за „Иновации и непрекъснато повишаване качеството на предлаганите продукти и услуги”. Наградата получи г-жа Севдалина Василева, Изпълнителен директор и член на УС на Fibank. Тя благодари за признанието и доверието на клиентите. През март тази година Fibank представи специалната програма Smart Lady, насочена към жени предприемачи и управители на бизнес, които заемат ключови позиции в своя бранш. Програмата включва не само възможности за кредитиране, а и редица други финансови и нефинансови решения, които да предложат на дамите подкрепа, сигурност и спокойствие.

Фабрика за майонеза „Краси” бе отличена за „Ефективен мениджмънт, конкурентноспособност и грижа за служителя” в престижната класация „Компания на годината”.

Наградата връчи зам. министъра на труда и социалната политика, г-жа Росица Димитрова на мениджъра на Фабрика за майонеза „Краси”-Даниела Авджиева.

Тази година във фокуса на вниманието на класацията бе актуалната тема за ИЗГРАЖДАНЕ И УТВЪРЖДАВАНЕ НА РАБОТОДАТЕЛСКА МАРКА/EMPLOYER BRANDING/ и развитие на човешкия капитал.

Получихме най-голямото отличие от четвъртото издание на „Компания на годината” за Employer Branding в България”, коментира мениджърът на Фабрика за майонеза „Краси” Даниела Авджиева. Не забравяме, че най-ценният ни капитал са хората и тук е мястото да им благодарим. Стремежът на екипа ни е да изгражда взаимно доверие и да допринася за създаването на корпоративна култура, отчитаща личния принос, усилия и познания на служителите. Фабрика за майонеза „Краси” непрекъснато развива грижата за служителя с активности, насочени към всички хора в организацията.”

 

От сектора за производство на високоалкохолни напитки и вина единствената наградена компания бе VP Brands International. Тя спечели отличие за успешен мениджмънт. Призът получи изпълнителният директор на дружеството Иван Папазов. Наградата му бе връчена от заместник- министъра на икономиката Лъчезар Борисов.

„Приемам тази награда като висока оценка за работата на всички наши служители, които с усилията, труда и професионализма си правят компанията толкова успешна. И доказват защо заслужаваме да сме номер едно производител на алкохол и вина в България. Когато имаш екип от съмишленици, правилните решения се взимат и прилагат по-лесно. Да управялваш такъв екип е истинска чест, а да си част от VP Brands International – призвание, а не просто работа. Пожелавам на всички да изграждат и ценят именно такива екипи“, заяви Иван Папазов. Той е в управлението на най-големия български производител на високоалкохолни напитки и вина от 1998 г.

Компанията продава успешно на повече от 40 пазара на четири континенти и е сред лидерите по продажби в категориите ракия, мента, мастика, водка.

Най-застъпеният сектор в тазгодишните награди „Компания на годината“ беше индустрията.

 

- реклама -