Разчистиха отпадъците до моста на магистрала „Струма“, където стана пожар- СНИМКИ

След разпоредени проверки от Върховна административна прокуратура на Министерство на околната среда и водите днес приключи разчистването на пластмасовите и фармацевтични отпадъци от общинския имот до моста на магистрала „Струма“ край Дупница. Това съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че заради нерегламентирано сметище в района на 13 август 2019 г. избухна пожар, който увреди пътната инфраструктура в близост.

Според получената от екоминистерството информация разчистването на отпадъците се е провело под ръководство на министър Емил Димитров в изпълнение на разпорежданията на Върховна административна прокуратура. Почистени са общо 1870,64 тона композитни опаковки и 178,32 тона твърда пластмаса от нерегламентирани сметища.
Продължава извозването на останали на терена стари автомобилни гуми и смесени отпадъци. В района има и терен, на който регламентирано се извършва съхранение на отпадъци.
През юли по случая Върховната административна прокуратура сезира ВКП за данни за извършено престъпление по служба или друго престъпление.
- реклама -