Стара Загора, палатки, блокада, премахване, полиция
Снимка: БГНЕС

Разчистиха и блокадите в страната (Обобщение)

Освободен е пътя Стара Загора-Хасково.

Това стана след почти седмица блокада. Тази нощ полицията вдигна палатките, в които хората се сменяха на ротационен принцип.

„При акцията не е имало съпротива, нито полицейско насилие. Няма и задържани. На пътното платно е имало 3 души, на които са съставени актове за административно нарушение, тъй като с присъствието си там са възпрепятствали свободното движение. Други трима души бяха установени край пътното платно. На всички са проверени личните документи“, каза за „24 часа“ началникът на Пътната полиция в Стара Загора главен инспектор Бончо Славов.

Той обясни, че е избран този ранен час за акцията, тъй като по това време на денонощието движението по пътя не е интензивно и няма да се пречи на преминаващите.

Снимка: БГНЕС

И в Пловдив е премахнат палатков лагер от възлово кръстовище на „Баня старинна“.

Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Тази сутрин е възстановено преминаването през кръстовището на бул.“Цар Борис III Обединител“ с бул.“Шести септември“.

Полицейските служители са дошли след 4 часа сутринта, разказаха протестиращи, и поискали документите на някои от хората – около 30 души, след което са им били съставени актове. В последствие служителите на реда са започнали да вдигат палатките.

Във Варна полицията е преместила палатковия лагер на кръстовището пред общината. В момента той е на тротоара и движението в района е освободено. Двама души са задържани.След съставяне на актове обаче са освободени.

- реклама -