Индонезия самолет останки черна кутия записи

Разчетоха записите от черната кутия на катастрофиралия индонезийски самолет, търсят втората

Разследващите са успели да изтеглят часове със записи от черната кутия на катастрофиралия самолет на индонезийската авиокомпания „Лайън еър“.

Успешно са били свалени 69 часа записи от тази черна кутия, включително и записите от фаталната нощ на катастрофата в понеделник.

Тогава, боингът, летящ по вътрешен полет, падна в морето край остров Ява, като при катастрофата загинаха всичките 189 души на борда.


Кутията с полетните данни бе открита от водолази в четвъртък и бе доста повредена.

Тогава следователите казаха, че е необходима специална обработка, за да бъде извлечена съдържащата се в нея полетна информация. Усилията им очевидно са се увенчали с успех.

Продължава търсенето на жертви от катастрофата на самолета, както и на другата черна кутия със записа на разговорите в пилотската кабина.


Ръководителят на Националната агенция за издирвателни и спасителни операции Мухамад Сяуги каза днес, че претърсването, в което участват няколкостотин души и десетки плавателни съдове, ще продължи още три дни. До момента са открити останки от над 100 тела. Той добави, че броят ще продължава да расте. Човешки останки били изхвърляни и по морския бряг.

Вчера водолаз-доброволец от издирвателния екип загина по време на операцията.

Семейството на 48-годишния гмуркач е отказало аутопсия и той е бил погребан вчера в град Сурабая на остров Ява.

- реклама -