трафик

Разбиха престъпна група за незаконен трафик на бежанци – СНИМКИ

Полицията неутрализира на организирана престъпна група, занимавала се с превеждане през границата на хора и по подпомагане на чужденци да пребивават или преминават в страната и чужбина, съобщиха от МВР.

В акцията са участвали служители на отдел „Контратероризъм“ и отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП-МВР и колегите им от териториалните сектори на главната дирекция  в Плевен, Ловеч,  Силистра, Добрич, Варна, Пловдив и Перник. Действията им са били под надзора на Специализираната прокуратура.

За срок до 24 часа първоначално са били задържани 12 души, като един от тях е сириец с хуманитарен статут в България

Сред задъражните има и 36-годишна жена. Повечето от тях са известни на органите на МВР, а някои са и осъждани. Разпитани са 21 свидетели по делото.

На четирима от задържаните са повдигнати обвинения за престъпление по чл.321 от НК, като на двама от тях е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа, като след изтичането й, е наложена постоянна мярка за задържане. На двама от обвиняемите е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева и 2 000 лева.

В процеса на действията по разследването са проверени девет адреса на територията на София и страната. Претърсване и изземване е осъществено и в два автомобила. Иззети са множество мобилни телефони, сим карти, документи за парични преводи, големи парични суми, както и други вещи, които имат отношение при документирането на престъпната дейност на групата.

На единият от адресите е открито туристическо ремарке с изграден тайник за прекарване на хора

Той с капацитет шест души. Иззети са два луксозни автомобила, използвани от организираната престъпна група – „БМВ”„Х5” и „Рейндж Ровер Спорт“.

- реклама -