престъпна група, казина, игрални зали, софтуер, хазарт

Разбиха престъпна група от хакери, обирали казина и игрални зали в цялата страна

Неутрализирана е организирана престъпна група, осъществявала иновативни измами в игрални зали и казина на територията на страната.

Това съобщават от МВР.

Акцията е проведена от служители на ГДБОП, под ръководството на Софийска районна прокуратура

В хода на разследването било установено,  че групата е изградила иновативен механизъм за дистанционен достъп до игрални автомати, посредством който изменяли компютърно-информационните данни в софтуера на хазартните съоръжения и реализирали неправомерни печалби в особено големи размери.

Групата действала изключително конспиративно и професионално, всеки от участниците е имал точно определена роля в престъпната дейност – един симулирал участие в хазартните игри,  друг- контролирал дистанционно хазартното съоръжение до този, който е изработвал електронните устройства за изменяне на компютърно – информационните данни в софтуера на хазартните автомати.

В хода на операцията са задържани четирима, непосредствено след получаване на печалба от манипулиране на хазартни съоръжения.

При последвалите  процесуално – следствени действия от задържаните и автомобилите им са иззети електронни съоръжения за дистанционно манипулиране на игралните автомати, технически средства за контролиране на софтуера на хазартните съоръжения и парична сума в особено големи размери.

Предстои привличане на задържаните в качеството им на обвиняеми за престъпление по чл.212 от НК.

 

- реклама -