тютюн

Разбиха нелегална фабрика за тютюн в село край Кубрат

Нелегална фабрика за тютюн без бандерол са открили служителите от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ под ръководството на Районната прокуратура в Кубрат.

Вчера в село Каменово полиция спира за проверка лек автомобил, управляван от  30-годишния Емин Ф. В колата му са открити 15 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол.

Последвало претърсване на къщата му, която била собственост на неговата съпруга. Там в момент на обработка на тютюна са задържани четирима работници, които са от Южна България.

В стопански постройки са намерени складирани общо около 420 кг нарязан тютюн, готов за реализация и 1 тон балирани тютюневи листа. В приземен етаж на къщата са открити 4 метални вани, оборудвани с газови горелки за топлинна обработка на тютюневи листа, електрическа машина за фино нарязване и други елинструменти, предназначени за обработка на тютюнева продукция.

Къщата е била с видеонаблюдение, шумоизолирана и с вентилационна система

Работниците в частната тютюнева фабрика са живеели в помещенията, където имало столова и създадени всички условия да не напускат работното си място. Районната прокуратура в Кубрат внася искане за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо петимата обвиняеми – Емин и четиримата работници.

По изчисления на митницата стойността на нелегалния тютюн възлиза на близо 60 000 лева.

- реклама -