сертификатите, валидност, документ, ЕК

Разбиха мрежа за продажба на фалшиви COVID сертификати у нас, четирима са задържани

Полицията разби мрежа за издаване на фалшиви сертификати за ваксинация срещу Covid-19. Арестувани са общо четирима души, съобщиха на брифинг от районната прокуратура във Велико Търново.

Разследването е започнало на 13 октомври, когато е установено, че в град Велико Търново човек предлага фалшиви Covid сертификати на цена от 500 лева. Установен е и негов посредник, както и няколко човека, които са се възползвали от „услугата“.


До момента при разследването е установено, че във Велико Търново са издадени поне пет фалшиви Covid сертификата, а двама от получателите им са напуснали страната с помощта на фалшивите документи и в момента се намират в чужбина.

След продължаване на разследващите действия обаче е установено, че мъжът от Велико Търново и неговият посредник са държали връзка с жена от Кюстендил и Covid сертификатите на практика са се издавали в медицински център в Кюстендил, който се намира в болницата на града.

В момента на територията на медицинския център се провеждат следствени действия, има и няколко задържани.

По случая вече е образувано и досъдебно производство, а малко по-късно от МВР ще дадат подробна информация за хода на разследването.

- реклама -