питбул куче дете нахапано Кърджали Пазарджик обвинение чичо Асеновград жена нахапа

Разбиха мащабна схема за нелегални боеве с кучета

Разбиха мащабна схема за нелегални боеве с кучета.

При мащабна акция е преустановено провеждането на нелегални боеве с кучета, както и съпътстващите ги незаконни парични залагания в Пазардишко, съобщиха от полицията, пише Dariknews.bg.

Специализираната операция е проведена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР-Пазарджик и колегите им от Районно управление-Панагюрище.

За успешния край на реализацията активно са съдействали екипи на секторите „Специализирани полицейски сили“ и „Специализирани тактически действия“ при ОД на МВР-Пловдив.

В резултат на усилена оперативна работа криминалистите от Областната дирекция и колегите им от Районното управление в Панагюрище са събрани данни за подготовката на незаконни боеве с кучета и залагания.

Работата на униформените била силно затруднена заради това, че за провеждането на битките е бил избран труднодостъпен терен в местността „Влайков връх“ край панагюрското село Елшица.

Уговорките са залаганията и мястото на срещата били обсъждани единствено в затворени канали в интернет приложения за комуникация. В неделя – 4 декември органите на реда пристъпили към реализация.

Периметърът около местността е бил блокиран и в полицейския капан са попаднали 20 мъже и 3 жени на възраст между 17 и 63 години. Те живеели в различни краища на страната- Пазарджик, Пловдив, София, Хисаря Хасково, Чирпан, Бяла Слатина, Враца, Асеновград, Старосел.

В близост до мястото са установени и 38 коли и джипове.

За битките е бил построен специално проектиран ринг, оборудван с метални заграждения и осветление. На мястото в ринга полицаите са открили тежко ранено от боеве куче.

То било незабавно транспортирано до ветеринарна амбулатория в Пазарджик и предадено за лечение на ветеринарен лекар. За съжаление въпреки положените грижи в резултат на тежките травми и наранявания в резултат на кучешката битка е настъпила смъртта на животното.

Като основен организатор на незаконната дейност е установен и задържан 63-годишен мъж от Пазарджик, който живее в село Елшица.

Открити са доказателства, в това число и видеозаписи на други организирани от него боеве.

Всички установени хора са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата в Пазарджик.

- реклама -