паспорти

Разбиха мащабна банда за изработване на фалшиви паспорти – СНИМКИ

10 души, 8 от които криминално проявени са задържани при специализирана полицейска операция, проведена на територията на Пловдивска област, Стара Загора, Русе и Ямбол.

Разкрити са 2 работилници за изработка на фалшиви български, френски, украински, немски, австрийски, италиански и испански паспорти

Там са иззети голямо количество както готови, така и недовършени неистински документи, компютри, принтери, ламинатори, лазерен принтер за гравиране, печатни плаки, мастила и множество материали за изработката на фалшификатите.

Една от работилниците се намирала в апартамент в жилищна сграда. Другата  била обособена в офис на фирма, където са намерени лазерен принтер за гравиране, компютърна конфигурация, флаш памет с предпечат на български и чужди документи и изображение на 50 евро. В два автомобила полицаите намерили неистински български паспорти, лични карти и свидетелство за управление на МПС.

На един от адресите в Пловдив е открито и голямо количество наркотично вещество, което при направения полеви тест е реагирало на канабис.

- реклама -