мигранти, нелегални, задържани, канал

Разбиха канал за нелегални мигранти у нас, задържани са 12 души, сред които и деца

Канал за нелегални мигранти у нас разбиха гранична полиция и прокуратурата.

Задържани са 12 души, влезли незаконно в България от гръцка територия, пресичайки река Марица.

Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград привлече като обвиняем Н.М., на 55 г., за опит да подпомогне чужди граждани незаконно да преминат през страната.

На 6 март 2021 г., в землището на с. Генералово, общ. Свиленград, служители на Гранично полицейско управление – Ново село установили товарен автомобил, в чието товарното помещение се намирали група от 12 чужди граждани от Сирия и Ирак – 4 жени, 5 мъже и три малолетни деца.

Установено е, че водачът на товарния автомобил, марка „Мерцедес“  – Н.М., на 55 г., е следвало да ги транспортира до гр. Свиленград, а оттам до гр. София.

Събрани са доказателства, че гражданите на Сирия и Ирак са били прекарани нелегално от каналджия, на когото платили между 2 000 и 4 000 евро, за да стигнат до гр. София.

Пресекли са границата в  района на граничен репер на река Марица, в землището на село Генералово, общ.Свиленград. Като веществено доказателство по делото е приобщено моторното превозно средство – товарен автомобил, послужил за извършване на престъплението.

Обвиняемият Н.М. е задържан за срок от 72 часа с постановление на дежурния прокурор на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Действията по разследването продължават. Чужденците са настанени в миграционен център, съобщиха Мария Кирилова, заместник-районен прокурор и Стоян Мандаджиев, директор на Регионална дирекция “Гранична полиция”- гр. Смолян. .

 

- реклама -