Разбиха канабисова оранжерия в Говедарци

Полицията в гр. Самоков разкри оранжения за отглеждане на канабисови насаждения в с.Говедарци, съобщават от ОДМВР.

Работата по случая започнала в следобедните часове на 29 април, когато криминалисти от РУ-Самоков предприели проверка на лек автомобил, управляван от 30-годишен мъж.

Водачът бил тестван за употреба на наркотични и упойващи вещества, при което в пробата му било отчетено наличие на канабис.

В хода на проверката мъжът предал доброволно две саморъчно свити цигари със суха тревиста маса, за която признал, че е марихуана.

Полицейските служители предприели претърсване на обитаваната от него къща в с. Говедарци, където попаднали на своеобразен нарко склад.

На мястото били открити и иззети два буркана, пълни с общо 500 саморъчно свити цигари със суха тревиста маса канабис, три чувала, пластмасова кофа и 12 вакуумиращи се пакета,

съдържащи общо около 5 кг суха зелена тревиста маса, електронна везна, 90 боеприпаса и ръчно устройство за изстрелване на боеприпаси с вграден пълнител.

В рамките на полицейската операция, в условията на неотложност,

е предприето претърсване и на хотелски комплекс в землището на с. Говедарци, стопанисван от семейството на 30-годишния мъж.

На таванския етаж криминалистите установили три помещения,

оборудвани за отглеждане на марихуана с изградени за целта инсталации с капково напояване, кондензатори, кварцови оранжерийни лампи,

филтърни системи за пречистване на въздуха, торове и препарати за листно подхранване.

Намерени са и множество пластмасови саксии с обогатена почва, както и найлонов чувал с около 200 грама суха зелена тревиста маса канабис.

След доклад на събраните доказателства в прокуратурата, мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за това,

че без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества, както и за незаконно притежание на боеприпаси.

Престъпленията са извършени в условията на продължавано престъпление с две деяния и при еднородност на вината.

Арестът му е удължен за срок до 72 часа, а вчера в съдебно заседание му е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

От МВР припомнят, че в хода на спецакцията от приземния етаж на комплекса криминалистите от РУ-Самоков иззеха съдове и бутилки с общо 357 литра контрабанден алкохол.

Във връзка с извършеното престъпление бе задържан 60-годишен мъж, а по случая е образувано досъдебно производство

- реклама -