МВР, полиция, нарушение, балотаж
снимка: МВР

Разбиха група за обири в София – арестуваха четирима в крачка

Четирима души са задържани днес при полицейска акция в София срещу група, която се занимава с кражба на техника и мобилни телефони.

Акцията е започнала малко сред 6 ч. тази сутрин. Тя е насочена срещу група, което е извършвала кражби от офиси на мобилни оператори и вериги за продажба на техника.

Действията на МВР са свързани с опит за пореден обир на бандата в офис на мобилен оператор на софийската улица „Тодорини кукли“.

Полицията обаче е имала информация за плановете на бандата и е успяла да задържи четирима души.

„В продължение на месец и половина е следена групата. Задържаните са арестувани след извършване на кражбата. Трима от тях са криминално проявени. В нашата система едно от лицата е с 24 криминални регистрации и над 164 съобщения за установяване на извършител на престъпления“, съобщи комисар Петър Петров – началник отдел Криминална полиция към СДВР.

Трима от тях са задържани малко след като влезли в офиса мобилния оператор, а четвъртият е бил човек, който следял за полицейско присъствие в района. Но и той е арестуван.

По думите на комисар Петър Петров мъжете са проникнали в магазина като са взломили вратата и са взели всичко, което е било изложено на витрината. Той уточни, че липсите тепърва ще се установяват.

„Нямаме данни за други лица, участващи в групата. Едно от лицата дори има осъдителна присъда в Германия за взривяване ан ATM устройство. След завръщането си в България е продължило с престъпната си дейност“, заяви комисар Петров.

Единият от задържаните е на около 30 години, другият – на около 22.

Групата се е занимавала с престъпна дейност – обири на офиси на мобилни оператори и магазини за техника, от доста време, като през последните два месеца в столицата са извършени няколко такива.

Откраднатата техника и мобилни телефони са на стойност десетки хиляди левове.

Засега полицията не съобщава по какъв начин и къде е пласирана крадената стока.

Продължават обиски и разпити, като повече информация за акцията се очаква по-късно днес.

Източник: БНР

- реклама -