Вървите Екатерина Захариева

Равносметка за кампанията: блиц интервю за FN с Екатерина Захариева

Часове преди изборите Flashnews попита политици от различни партии как видяха предизборната кампания и чуха ли какво искат българските избиратели. Кой беше най-големият гаф и с какво ще запомним кампанията – вижте отговорите на Екатерина Захариева от ГЕРБ.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––-

– С какво ще запомните тази кампания?

– Това е първата кампания за мен и ще запомня всичко. Ще запомня всеки ангажимент, който съм поела. Помня препълнените зали на всички наши срещи – например залата в Пазарджик не успя да побере моите съграждани, които искаха да чуят нашия лидер Бойко Борисов. Те не идваха само да ни слушат, а да задават много и конкретни въпроси. Ето как ще запомня кампанията – с активността на българските граждани.

– Колко километра пропътувахте?

– Малко над 9300 км.

 – Коя е случката по места, която ви впечатли най-много?

– Много са. Трудно ми е да посоча само една. Няма да забравя колко доброта, вяра и съпричастност видях в единствения в България център за подкрепа на хора, преборили се с рака. Това определено е заразително. Радвам се, че само за една седмица успяхме да осигурим мобилен ехограф за превенция на рака на гърдата за нашата област.

– Разбрахте ли какво иска българският избирател?

– Той е все по-взискателен и питащ. Интересува се и познава предизборните програми на партиите. На всичките ни срещи питаха как точно ще изпълним поетите анжаменти за образованието, за доходите, за справедливостта и съдебната реформа. Виждате, че приоритетите са свързани логически помежду си, което показва, че управленската програма е един консолидиран документ, а не е механичен сбор от обещания и намерения. Документ, оценяващ обективно моментното състояние на държавата и поставящ ясни цели какво искаме да постигнем след 4 години.

 

– Има ли дума или изречение, които да са емблематични за кампанията?

– Емблематичното на тази кампания е, че сме в безкрайна борба с популизма. Лошото е, че ГЕРБ остава доста често единствен и самотен играч в тази битка, което е опасно за държавата. С колегите обаче успяваме да превърнем този проблем в добра възможност да покажем на българските избиратели, че единствено ГЕРБ има достатъчно добре подготвен управленски екип, който е в готовност да започне да работи веднага след изборите. През последните дни забелязвам, че кампанията ни дава добри резултати и хората започват да разбират все по-отчетливо разликите между нас и популистите.

– Кой е най-големият гаф в кампанията?

– Корнелия Нинова: Демокрацията ни отне много!!!

Реакцията на всички трезво мислещи граждани беше красноречива, което е мотивиращо и удовлетворяващо.

 

– Кой трябва да победи в неделя?

– ГЕРБ! Казвам го с категоричната убеденост, че това ще бъде най-доброто развитие за България. Защото ние имаме опит. Защото ние се поучаваме от грешките си постоянно. Защото сме доказали с работата си, че можем да постигаме видими резултати. Защото гарантираме европейското бъдеще на България.

glasove-6

- реклама -