Керч

Расте броят на жертвите в Керч, в Крим е обявен тридневен траур

Броят на загиналите при стрелбата в колежа в Керч се увеличи до 21, съобщи заместник-началникът на администрацията в града Дилявер Мелгазиев.

В източните части на Русия се организират панихиди и молебени за загиналите при стрелбата. Рано сутринта в четвъртък в руския град Магадан, жители са направили малък мемориал на входа на градския парк и са започнали да носят цветя и свещи.

Църковни служби в памет на жертвите се провеждат в Сахалинск и Чукотка. А властите в Камчатка изразиха съболезнованията си, към семействата на загиналите.

Всички жертви на стрелбата в колежа са ученици или служители в колежа.

„Сред мъртвите са 15 ученици, 6 от които непълнолетни, останалите 5 души са служители на институцията”, заяви Мелгазиев.

Вчера следобед студент в Политехническия колеж в Керч откри огън в образователната институция, след което се самоуби. В резултат на нападението са загинали 20 души, включително и нападателят. Около 50 души са хоспитализирани, 10 от тях са в тежко състояние и са в интензивно отделение. Случаят първоначално беше класифициран като терористичен акт, но след това беше променен на убийство.

В Крим е обявен тридневен траур.

- реклама -