коронавирус

Ръст на безсимптомните с коронавирус в Китай, подозират нов щам на вируса

Девет нови случая на коронавирус са регистрирани в Китай през последните 24 часа, а общо 35 пациенти са били излекувани. Това съобщи Националната здравна комисия на страната. И деветте нови случая са внесени в страната отвън.

Така общият брой на потвърдените случаи в страната е 85 022, като починали са 4634 пациента. Общият брой на излекуваните е 80 126. 2 473 случая на заразата са при хора, влезли в страната, а от тях 2 285 са излекувани. 262-ма пациенти с COVID-19 остават хоспитализирани в Китай.

От началото на април, обаче, китайските здравни власти започнаха да отчитат асимптоматичните случаи сред общата цифра на заразените.

През последните 24 часа в Китай са регистрирани 10 нови безсимптомни случая на коронавирус, всички от които са на пристигащи в страната пътници.

Здравните власти са поставили под карантина повече от 350 души с вируса, които не проявяват никакви симптоми на болестта. Нарастването на броя на безсимптомните заразени поражда притеснения у здравните и научните среди, че е възможно вирусът да мутира в нов вариант, чиито последици все още не са известни.

- реклама -