Бойко Рашков
сн. БГНЕС

Рашков за арестуваните пловдивските полицаи: Когато има деморализация отгоре, тя стига и до редовите служители

Като удар върху авторитета на МВР окачестви ареста на седем полицаи от Пловдив вътрешния министър Бойко Рашков, който днес отново е в града.

Вчера бяха задържани 12 души за престъпления срещу правосъдието – наркотици, проституция, корупция, подкупи и търговия с влияние – част от тях цивилни, друга част униформени служители от Трето РПУ, включително и техния началник.

„Това е удар, който се отразява на имиджа на всички служители от регионалната дирекция в Пловдив. Няма престъпност с или без пагони, а само престъпност. В конкретния случай тя е извършвана от престъпници с пагони и такива без пагони. Чудя се, което доведе до такива явления и групова престъпност в редиците на МВР. Лично аз нямам отговор на този въпрос. Но, имам лично мнение – тогава, когато има деморализация отгоре надолу, тя ще стигне и до редовите служители на министерството. Когато виждаме в някои помещения и мебели кюлчета със злато и милиони левове и когато всеки разумен гражданин разбира, че такива средства са невъзможно, дори да заемаш длъжността председател на Министерския съвет, това се отразява и на морала на редовия служите на МВР“, заяви пред медиите Бойко Рашков.

Служебният министър съобщи още, че главен инспектор Петър Тодоров е новият зам.-директор на ОДМВР-Пловдив. Тодоров имал 30-годишен опит в системата. Той ще поеме ръководните функциите на началника ст. комисар Йордан Рогачев, който е в болница. Рашков каза, че ще изчака подобряване на здравословното му състояние, преди да реши професионалната му съдба.

Той коментира и изнесената от „Демократична България” информация, че политици са били подслушвани по време на предишната кампания за вота на 4-ти април.

„Този въпрос никак не елемтарен. Има една служба, която държавата е създала и трябва да извърши необходимите проверки. Тази служба се нарича Национално бюро за специалните разузнавателни средства“, каза Рашков, но уточни че той няма информация за подобни подслушвания.

 

- реклама -