Бойко Рашков, обвинения, престъпления, ГЕРБ, ДПС, МВР, парламентарен контрол

Рашков с нови обвинения към партии – щял да донесе доказателства, но „пропуснал“

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков участва в първия парламентарен контрол в рамките на 47-ото Народно събрание. Въпрос към него беше отправен от страна на Халил Летифов от ДПС, който се отнасяше до нахлуването в домовете на хора с увреждания заради подозрения, че неправомерно гласуват с подвижна избирателна кутия.

Този въпрос даде повод на Бойко Рашков да отправи поредни обвинения за изборни измами към ГЕРБ и ДПС за пореден път – без да представи доказателства. От думите на Рашков стана ясно, че щял да донесе фотоколажи, з ада ги покаже, но „пропуснал“. И отново обеща да го направи следващия път.

„Аз пропуснах сега, щях да ги взема. Направили сме фотоматериали на едни големи хартии, които ще ви покажа“, каза Рашков.

„Аз на ДПС и ГЕРБ обещавам, че тази информация ще се постарая да излезе изцяло, за да видим кой упражнява репресия, кой изкривява политическата обстановка“, каза още служебният вътрешен министър.

Това предизвика реакцията на депутатите от двете партии. Станислав Атанасов от ДПС призова председателя на НС да прави забележка на министъра, който ръси клевети срещу партии и депутати.

„Някой ден, г-н председател, ще дойде някой министър, който и срещу вас ще ръси клевети и обиди. Тогава пак ДПС ще е партията, която ще защитава принципите. Запомнете това“, каза Атанасов.

На трибуната излезе и Александър Ненков от ГЕРБ:

„Аз не си спомням някой министър да си е позволил пряко и грубо да се намесва в политическата кампания. Сега обаче вие като председател нямате никакво основание да позволявате това да се случва. Ако в предизборната кампания му беше позволено, тук няма право да го прави. И вие като председател трябва да въведете това изискване към него“, каза Ненков.

Обърна се и към самия Рашков:

„Г-н Рашов, само да не стане като с многобройните сигнали и материали за подслушване. И какво направихте – закрихте заседанието в предишното НС, за да не може гражданите и журналистите да се запознаят с тази „чувствителна“ информация“, каза още депутатът от ГЕРБ.

Председателят на парламента призова да се спазва добрият тон, независимо кой към коя партия принадлежи.

- реклама -