Бойко Рашков, министър, Николай Нанков, Петя Аврамова, избори, разпит

Рашков е назначил директор в МВР с висящо дело за кражба на ток

Автор: breaking.bg

По делото срещу новия зам.-шеф на ОДМВР-Ловеч Георги Иванов трябва да свидетелстват подчинените му полицаи

Пореден кадрови скандал от управлението на Бойко Рашков се вихри в МВР, научи Breaking.bg. Този път скандалът е в Ловеч, където Рашков е назначил наскоро Георги Иванов за зам.-директор на ОДМВР. Оказва се, че Иванов е….подсъдим за кражба на ток по НОХД 661/2021 година. Делото се гледа в Районен съд в Ловеч и днес трябваше да бъде първото му заседание, съобщиха запознати.

Обвинението е внесено в съда за кражба на ток. Абсурдното в случая е, че по това дело ще трябва да бъдат разпитвани полицаи , които ще трябва да свидетелстват срещу своя нов началник!

Това е почти невъзможно, тъй като всички работили по случая са били предупредени, че ще бъдат уволнени ! Репресиите започват преди делото, а изхода от него може да е само един, свидетелите ще се откажат от показанията си, а така ще се постигне и желания резултат от защитата на Иванов от адв.Марин Ичев известен със същите привички, казват хората в Ловеч.

Според публикации в местни медии Иванов, който бе и.д. директор на полицията в града през управлението на Цветан Цветанов в МВР се е издигнал от телефонен техник и обикновен „жичкаджия“ в полицията до директорския пост.

- реклама -