DMX
сн. БГНЕС

Рапърът DMX почина след свръхдоза

Рап певецът DMX бе обявен за мъртъв на 50-годишна възраст, след като цяла седмица лекари се опитваха да спасят живота му.

Звездата получи тежък сърдечен удар след свръхдоза наркотици.

сн. БГНЕС

Ърл Симънс, както бе истинското име на DMX, беше поставен на животоподдържащи системи, но мозъчната му дейност така и не се възстанови. В четвъртък вечерта са започнали да отказват постепенно всички органи в тялото му, съобщи TMZ.

След поредица от тестове за наличието на мозъчна функция днес рапърът бе изключен от животоподдържащата апаратура.

Лекарите вече бяха предупредили близките му, че почти няма шансове DMX да прескочи трапа, което събра край болничното легло майка му, неговата годеница и голяма част от децата му.

сн. БГНЕС

„Ърл беше воин, който се бореше до самия край. Той обичаше семейството си с цялото си сърце и ние ценим времето, прекарано с него. Музиката на Ърл вдъхновиха безброй фенове по целия свят и емблематичното му наследство ще продължи да живее вечно. Ние ценим цялата любов и подкрепа през този изключително труден момент”, се казва в разпространеното от семейството обръщение.

Малко по-рано през седмицата фенове на рапъра организираха и публичен молебен за здравето на своя любимец.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

От върха на славата до дъното на живота.

DMX, което означава Dark Man X, бе особено известен в края на 90-те години с готическите си рими, подчертани от дълбокия вокален тембър и се считаше за един от най-влиятелните рап изпълнители.

Певецът има дълга история на злоупотреби с наркотици и алкохол. През 2017 г. той бе открит от полицията в безсъзнание и без пулс на паркинга на хотел в родния му град Йонкърс. Тогава DMX заяви, че е получил астматичен пристъп, но малко по-късно по собствена инициатива постъпи в рехабилитационен център, където лекуваше зависимостта си към алкохола и наркотичните субстанции.

Първата му среща с тях е още в ранните тийнейджърски години като момче, родено в гетото. Има тежко детство, споделял е, че често е бил малтретиран от майка си и нейни гаджета. Дори прекарва част от младежките си години в приемни домове.

През последните години DMX така и не успя да излезе от порочната спирала, която го вкарваше в затвора, редувайки това с престои в клиники за зависимости. Рапърът получи дузина присъди по различни обвинения – побои, притежание на оръжия и наркотици, жестокост към животни, укриване на данъци и неизплащане на детски издръжки.

DMX има 15 деца от различни жени.

- реклама -