раниха с нож

Раниха с нож ученик в София

Раниха с нож ученик при сбиване в 23-то СОУ „Фредерик Жолио-Кюри“ в столичния квартал „Подуяне“. Инцидентът е станал към 10 ч.

раниха с ножДвама ученици на 16 и 17 г. са се скарали. По информация на техни приятели, заради момиче на име Силвия. Тя е била приятелка на Димитър, но Кристиян от няколко дни й звънял и я притеснявал. Момичето се оплаква на приятеля си и двете момчета се сбиват тази сутрин.

По думите на съучениците им, една от учителките и други ученици се опитали да разтърват момчетата. Охраната обаче на училището не се е намесила.

раниха с ножПо-малкият ученик-Кристиян е нанесъл рана с нож в бедрото на Димитър и е избягал. Раненият ученик е откаран в болница „Пирогов“ за преглед. Състоянието му е добро.

Малко по-късно е задържан Кристиян в апартамента на свой приятел. Той е отведен на разпит.

Това не е първият инцидент с ученик от това училище.  В средата на януари м.г. деветокласник бе жестоко пребит от трима маскирани пред 23 СОУ „Фредерик Жолио Кюри“ в София. Нападателите слезли от такси и ударили ученика с палка в гръб по главата.

23 souПострадалото 16-годишно момче беше откарано в „Пирогов“ с тежка мозъчно-черепна травма. По-късно нападателите бяха установени, но тъй като са малолетни, не бяха задържани.

След инцидента министърът на образованието и науката Меглена Кунева разпореди проверка на организацията на охранителната дейност в столичното 23 СОУ „Фредерик Жолио-Кюри“.

- реклама -