Уелс, Евро 2020

Рамзи класира Уелс за финалите на Евро 2020

Аарън Рамзи се завърна в тима на Уелс и го вдъхнови за успех с 2:0 над Унгария. С победата островитяните си осигуриха автоматично класиране за финалите на Евро 2020. Те завършиха на второ място в Група Е с 14 точки. Първи е Хърватия със 17. Трети остана Словакия с 13 точки, колкото има и четвъртия Унгария.

Драконите започнаха само с 3 точки в първите си три мача, но след това не загубиха нито веднъж.

Триумфалното завръщане на Рамзи

Халфът на Ювентус започна като титуляр за първи път в тези квалификации. Той откри резултата още в 15-ата минута, засичайки центриране на Гарет Бейл. После Уейн Хенеси се намеси отлично на два пъти ,за да запази аванса на Уелс.

В началото на второто полувреме Рамзи хладнокръвно покачи на 2:0, за да откаже унгарците. Бейл имаше шанс за трети гол, но ударът му бе неточен. Вратарят Петер Гулаши пък попречи на героя да вкара хеттрик с отлична намеса. За Рамзи това бе едва втори мач в квалификациите. Предишният бе срещу Азербайджан в събота. Той и Бейл започнаха заедно за първи път от ноември миналата година.

Втори поредни финали за Уелс

Евро 2020 ще бъде втори пореден голям турнир за драконите. Страната мина през 58 сухи години от първото си участие до второто. Дебютът бе на Мондиал 1958, а второто участие – на Евро 2016.

- реклама -