Сн: кадър NOVA

Рамадан Аталай: След премахването на мораториума, цените ще се повишат с 20%

„До март месец държавата и институциите ще влязат с около 500 млн. лева задължения. Това означава, че след премахването на мораториума, цените ще се повишат с 20%. Вижте какво правят другите европейски институции – намаляват ДДС, намаляват акцизи, дават ваучери на нуждаещите се”. Това заяви Рамадан Аталай от ДПС в коментар на наложения мораториум върху цените на тока, парното и водата.

„Енергийната криза ще бъде факт, ако мораториумът остане до март. Първото, което трябва да се направи е да се отмени ДДС за енергийните услуги”.

По думите му ДПС много точно и ясно е казала, че има много решения на проблема. „Това, че те не искат да го прилагат, и не знаят начина, по който да го направят – не ги оневинява”.

„Смяната на поколенията в парламента е много интересно нещо. В някои среди става с приемственост, в други – изведнъж. В момента смяната на управлението е екстремна. Мисленето на младите, които управляват в момента е корпоративно”.

Той коментира и думите си, че се „превръщаме в бананова република”.

„Опитах се чрез опита, който имам, е да ги науча на уважение към институциите. Не беше редно да унижават КЕВР. Бананова република сме, защото, когато се каже мораториум – ти се предаваш и нямаш други решения. Или решенията, които ги има – ти не ги знаеш и ги отлагаш във времето. С мораториума даваш лоши сигнали към инвеститорите”, категоричен беше Аталай.

Източник: NOVA

- реклама -